Ce este Reiki?

Tehnica Reiki datează de la începutul anilor 1920, din învățăturile lui Mikao Usui, un călugăr non-cleric din Japonia. Practicile spirituale intense ale lui Usui au culminat cu o realizare profundă ce a dus la apariția tehnicii cunoscută astăzi sub numele de Reiki. Această realizare s-a produs cel mai probabil în anul 1922.

Denumirea de Reiki vine din combinația a două cuvinte japoneze: ‘rei’, însemnând suflet, sau spirit, și ‘ki’, ce înseamnă energie vitală.

Tehinca Reiki este o tehnică spirituală de relaxare și de reducere a stresului, care promoveză vindecarea. Acest tip de tratament nu implică manipulare fizică sau administrarea ori aplicarea vreunei substanțe, ci lucrează prin câmpul vibrațional care înconjoară și penetrează corpul. De cele mai multe ori tehnica este facilitată de o atingere ușoară a clientului.

Reiki este o metodă de vindecare spirituală simplă, naturală și sigură, de care poate beneficia oricine. Ea tratează persoana în totalitate, inclusiv corpul, emoțiile, mintea și spiritul aducând mai multe efecte benefice, printre care relaxarea și instalarea sentimentului de pace interioară, siguranță și o stare generală de bine.

Cum funcționează tehnica Reiki?

Energia vitală (ki) ciculă prin corupurile noastre prin căi numite chakre, meridiane și nadii. Ea se regăstește și în exteriorul corpului, formând un câmp de energie numit aura. Energia sau forța vitală hrănește toate celulele organismului, iar atunci când este întreruptă, pot interveni probleme fizice ale organelor și țesuturilor. Întreruperea energiei poate fi cauzată de sentimente și gânduri negative influențate de factori interni sau extrerni. Reiki repune în echilibru forța vitală prin încărcarea ei cu energie pozitivă. Prin această reîncărcare, căile energiei vitale se eliberează, devin mai puternice și se vindecă, lăsând energia să treacă într-un mod natural și sănătos.

O ședință de Reiki nu are un protocol anume și poate avea loc oriunde, deși este de dorit un loc liniștit. Ea durează în jur de 60 de minute, sau mai mult în funcție de starea de sănătate a clientului. Spre deosebire de o ședință de masaj, în timpul unei sesiuni Reiki clientul nu trebuie să se dezbrace și poate purta haine confortabile. În timpul ședinței, terapeutul va atinge anumite puncte ale corpului (capul sau picioarele), însă va evita orice zonă sensibilă. Pe parcursul tratamentului mâinile terapeutul vor fi la câțiva centimentri de corpul clientului.


Care sunt beneficiile tehnicii Reiki?

La cel mai rudimentar nivel, Reiki ajută la reducerea efectelor stresului și eliberarea tensiunii din întregul sistem. Dincolo de îndreptarea către un echilibru în corp, minte și spirit, în funcție de starea de sănătate a personei care beneficiază de acest tratament, Reiki ajută și mecanismele de auto-vindecare ale corpului să funcționeze mai eficient.

Acest tip de tratament are mai multe efecte benefice, însă, printre care:

  • Îmbunătățirea calității somnului;
  • Reducerea oboselii cronice;
  • Îmbunătățirea memoriei;
  • Creșterea stimei de sine;
  • Eliberarea de sentimente și gânduri negative;
  • Reducerea anxietății și a depresiei (aceasta terapie se practica concomitent cu alt gen de terapii, principala fiind psihoterapia)
  • Stimularea creativității și a productivității;

Lucrând pe toate cele trei planuri ale ființei noastre, Reiki readuce în armonie starea emotională, mentală, fizică și spirituală, îmbunătățind starea de sănătate a corpului. Acest tratament poate rezolva orice tip de problemă care ne afectează abilitatea de a duce o viață sănătoasă și fericită.

Dacă ești în căutarea unei metode de a reveni la o stare de bine, Reiki te poate ajuta să-ți readuci energia în echilibru.

Te așteptăm cu drag la Holistic Wellness să simți si tu efectele acestei terapii!