Psihoterapie

Servicii de psihoterapie Bucuresti – Suna acum pentru o programare cu Dr Rares Ignat– psihoterapeut de cuplu si familie si psihosexolog, daca te confrunti cu una din urmatoarele probleme:

Probleme de comunicare in cuplu – Terapie de cuplu

Comunicarea verbala si nonverbala e esentiala pentru echilibrul in relatia de cuplu. Din pacate multe cupluri nu ajung sa stapaneasca acest echilibru si la un moment dat se instaleaza un cerc vicios de emotii negative si comportamente nedorite, ce se autointretin. In sesiunile de terapie vom cauta impreuna cai prin care sa intrerupem interactiunile verbale si nonverbale ce intretin starea de spirit negativa si deterioreaza relatia voastra.

Gasesti sprijin in problemele ce tin de gelozie si/sau infidelitate, de un posibil divort sau doar de ‘racirea relatiei’. Vom incerca impreuna sa aducem la suprafata mesajele ce nu sunt exprimate explicit, pentru a va intelege reciproc mai bine si pentru a profita mai mult de resursele ce inca mai exista in cuplul vostru.

Probleme sexuale la barbati / femei

Terapiile medicamentoase actuale, desi eficace, au nevoie de sprijinul psihosexologiei in multe cazuri. Asta deoarece disfunctiile sexuale au adesea o origine mixta, biologica si psihologica.

Disfunctia erectila (impotenta) si ejacularea precoce sunt problemele sexuale pe care le tratez cel mai frecvent insa si in cazul multor femei obstacolele intime pot avea originea tot la nivel psihic. In multe cazuri abordarea psihica a deficitului dorintei, a excitarii sau orgasmului, da rezultate multumitoare atat la femei cat si la barbati. La femei, marea majoritate a cazurilor de durere de natura sexuala pot beneficia de sprijinul unor masuri psihice si comportamentale.

Avand o certificare europeana in psihosexologie si fiind membru al European Society for Sexual Medicine si European Federation of Sexology, incerc in permanenta sa utilizez cele mai moderne abordari terapeutice in sexologie.

Probleme de comunicare la adolescent / copil – Terapia comportamentala ADHD

Adolescenta e perioada in care fiecare persoana isi cauta identitatea. Comunicarea cu adolescentul devine mult mai dificila iar familia incearca adesea fara succes sa ‘stranga surubul’. Sesiunile de psihoterapie vor ajuta adolescentul si familia sa identifice mai bine cauzele ce duc la problemele comportamentale. Aceste sesiuni sprijina familia sa caute impreuna cu adolescentul cai de a comunica mai bine, cai de a-si intelege mai bine nevoile emotionale

Neastamparul, ‘rasfatul’, problemele de integrare scolara, dezinteresul copiilor sunt probleme ce pot fi abordate cu succes in cadrul sesiunilor de psihoterapie familiala. Din pacate, de multe ori se intampla ca aceste probleme comportamentale sa fie tratate doar medicamentos, in urma unui diagnostic de ADHD. Atat timp cat nu e identificata sursa cognitiv-emotionala a acestor probleme, adevaratul potential al copilului nu va fi suficient pus in valoare.

Probleme de fertilitate in cuplu

Conflictele psihice pot fi un obstacol important in calea unei sarcini. Armonia in relatia de cuplu poate influenta sansa ca femeia sa ramana insarcinata, echilibrul emotional fiind important atat pentru o buna ovulatie cat si pentru a avea o sperma ‘de calitate’. Exista variate motive ce pot sta la baza tensiunilor psihice ce pot genera sau intretine infertilitatea. Uneori, e vorba de dorinte putin constientizate de a evita o sarcina, alteori e vorba doar de povara crescanda a unor esecuri repetate.

Pentru a veni in sprijinul cuplurilor ce-si doresc un copil si apeleaza la reproducerea asistata, este pe cale de a fi initiat (in unele centre din Bucuresti) un program ce ofera posibilitatea de a apela la sprijin psihoterapeutic fara grija unor costuri suplimentare. Sunt oferite gratuit 12 sesiuni de terapie de cuplu, ce urmeaza a fi achitate doar in momentul in care e prezenta bucuria venirii pe lume a unui copil. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!

Depresie si anxietate : tulburare de panica, fobii sau tulburare obsesiv-compulsiva

Anxietatea e o stare de neliniste indelungata, fara o cauza relevanta, mai putin corelata cu o amenintare clara. Adesea anxietatea e insotita si de stari depresive, de tristete sau izbucneste in atacuri de panica, in care respiratia si pulsul sunt accelerate, gandirea e tulbure si e prezenta o stare de slabiciune generala, de ameteala, voma sau lesin. Uneori nelinistea poate imbraca forma unor fobii sau a unor idei rigide (obsesii) ce provoaca temeri legate de contaminare, infectie, de risc, de increderea in altii etc

Atunci cand cineva are astfel de probleme, voi incerca sa-l sprijin, ca impreuna cu cei din jur, sa gaseasca drumul spre insanatosire prin corelarea emotiilor si gandurilor resimtite cu comportamente de adaptare la stres. Vom cauta sa intelegem impreuna ce anume genereaza aceste stari. Vom gasi, impreuna cu persoanele apropiate, modalitatile prin care membrii familiei pot sprijini persoana pentru a face fata cu succes acestor provocari.

Dependenta de alcool – Alte dependente

Adesea in alcoolism (dar si in alte dependente) se intampla ca pe langa lupta cu alcoolul sa fie prezenta si o lupta pentru o pozitie de putere in cuplu sau un conflict familial ce ‘arde mocnit’. De obicei membrii familiei, sau cuplul, nu sesizeaza cum ar putea intrerupe legatura intre aceste ‘lupte interne’ si ‘lupta cu alcoolul’(sau cu alte dependente).

Psihoterapeutul poate fi unul dintre aliatii neutrii ce pot evalua mai bine imaginea de ansamblu a dependentei si pot sprijini sistemul familial sa gaseasca variate cai care sa sprijine permanent micile schimbari in bine. Eliberarea de dependente necesita insa timp si dorinta de schimbare a tuturor pentru a ajunge la un rezultat stabil. Sunt importanti atat primii pasi catre schimbare, cat si cei de mentinere a schimbarii in bine obtinute. In ambele etape psihoterapia poate fi de un real folos.