LIFE COACHING
Prin acest proces creativ si strategic numit coaching, vei dobandi claritate pentru a descoperi ce anume iti doresti sa obti in viata si vei fi insotit pentru a-ti seta scopurile si a lucra pentru a le atinge, dezvoltandu-te atat personal cat si profesional.
Procesul de NLP Life coaching poate aduce beneficitii semnificative atat pentru indivizi cat si pentru organizatii.
Acestea pot include:
- Iti setezi obiective precise si lucrezi pentru a le realiza
- Obtii o mai mare satisfactie asuprea jobului/carierei tale
- Determini noi directii pentru cariera ta
- Dezvolti o mai buna balanta work/life
- Cresti productivitatea
- Gestionezi mai bine conflictele
- Te acomodezi mai rapid cu schimbarile
- Devii mai asertiv
- Iti cresti increderea in tine
- Iei decizii cu mai mare usurinta
- Devii mai self-aware
- Iti descoperi mai bine blocajele si cum sa treci peste ele
- Descoperi cum poti sa iti folosesti diferit resursele financiare
- Faci pasii necesari pentru a trai o viata mai buna!
Terapia Bowen
Tehnica Bowen prezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie.
Terapia Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.
Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:
- Deplasarile osoase se re-aliniaza – desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie.
- Tensiunile musculare si incordarile se elimina, iar circuitul limfatic normal se restabileste – desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic.
- Meridianele energetice se restabilesc imediat – desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu se aseamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
- Echilibrul psihic se normalizeaza – desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.
Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta de relaxare si o senzatie de bine, de usurare.
Tehnica Bowen este deopotriva salutata, pe plan international, de medicina alopata, alternativa si complementara, ca fiind cea mai buna tehnica de insanatosire!
Cum se aplica?
- Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masa de masaj, acoperit, intr-o pozitie confortabila, dar tratamentul Bowen se poate aplica si unui pacient asezat pe scaun.
- Un tratament consta in aplicarea unor miscari delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte usoara. Prin aplicarea acestor miscari se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperand memoria celulara a unei stari ideale de relaxare si echilibru.
- Intre fiecare dintre seturile de miscari exista cateva minute de pauza, in care pacientul se odihneste, singur. Organismul sau are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declansate de miscarile Bowen si a initia procesul de vindecare.
- Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima sedinta, procesul de auto-vindecare derulandu-se si pe parcursul zilelor urmatoare.
- Tratamentele se aplica, de regula, la interval de sapte zile. De cele mai multe ori, sunt necesare doar cateva sedinte de tratament, in cazul afectiunilor acute.
- Terapeutul se poate concentra pe o problema specifica sau se poate adresa organismului ca un intreg, intr-o mainera holistica.
- Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseste manipulari in forta. Terapeutul nu forteaza organismul pacientului sa execute o comanda, ci permite acestuia sa intreprinda acele actiuni necesare pentru a se auto-vindeca, in propriul sau ritm.
Cui e adreseza?
Terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in varsta. Ofera alinare sportivilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu nevoi speciale.Se adreseaza organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental si emotional si da rezultate in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice.
Are un efect de relaxare foarte profunda, la nivelul intregului corp si faciliteaza declansarea mecanismului de auto-vindecare. Cu toate acestea, nu este nevoie sa fiti bolnavi sau sa va doara ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament BOWEN! Preventia este mai buna decat tratarea – toata lumea se simte mai bine cu Bowen! Nu exista, practic, contraindicatii si nici nu poate face nici un rau!
Doar cateva dintre afectiunile in care terapia Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:
- Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc)
- Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc)
- Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine,
- Dezechilibre hormonale si emotionale,
- Stres si oboseala cronica,
- Migrene si dureri de cap,
- Afectiuni respiratorii, bronsite si astm,
- Boli ale sistemului imunitar,
- Sechele dupa accidente vasculare,
- Alergii, rinite,
- Enuresis (incontinenta nocturna la copii),
- Afectiuni neurologice
TEHNICA BOWEN este o modalitate complementara, in sensul ca potenteaza si complementeaza tratamentele alopate, fara ca efectele sale sa fie influentate de acestea.
Drenaj limfatic
Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Daca el nu si-ar indeplini la cote maxime menirea, am fi mult mai expusi infectiilor si bolilor de orice natura.
Care este rolul terapeutic al drenajului limfatic?Stresul prelungit, sedentarismul, pozitia incorecta sau statul prea mult pe scaun, depunerile adipoase sau celulitice, interventiile chirurgicale, tulburarile de circulatie periferica, afectiunile cardiace, pulmonare, renale si endocrine sunt numai citiva dintre factorii care tulbura buna circulatiei a limfei in corpul nostru. Aceasta situatie poate fi remediata cu ajutorul drenajului limfatic, prin masaj.
Este vorba de un complex de tehnici manuale, utilizate pentru facilitarea eliminarii lichidelor in exces, pe care limfa le aduna si purifica, odata cu traversarea ganglionilor, inainte de a intra in circuitul sanguin.
Drenajul limfatic are rol detoxifiant, anti-aging, amelioreaza ridurile, cicatricile, eczemele.
Ajuta la eliminarea grasimilor, creste imunitatea, creste tranzitul intestinal, combate procesele inflamatorii subacute si cronice.
Amelioreaza bolile autoimune, bronsitele cronice, sinuzitele cronice, acneea, eczemele si sindromul de oboseala cronica.
Ce contraindicatii are drenajul limfatic?
Contraindicatiile de care trebuie sa tinem cont sunt:
- infectiile acute;
- sindroamele febrile;
- inflamatiile la debut;
- trombozele venoase;
- afectiunile cardiace majore decompensate, respectiv angina pectorala, obstructiile coronariene si valvulopatiile semnificative, insuficienta cardiaca.
Numarul de sedinte este determinat în funcţie de caz iar o sedinta poate sa dureze 1-2 ore.
Masaj cervical
Majoritatea oamenilor vor experimenta dureri cervicale la un moment dat de-a lungul vietii. Aceste dureri pot fi acute, adica dureaza de la cateva ore pana la cateva saptamani, sau pot fi cronice. Durerile cervicale care dureaza cateva saptamani sau mai mult sunt considerate dureri cornice.
Majoritatea durerilor cervicale nu sunt grave. O postura gresita la munca, cum ar fi aplecarea deasupra computer-ului, sau in timpul liber, cum ar fi aplecarea peste masa de lucru, sunt cauze comune ale durerilor cervicale.
Masajul cervical( masajul gatului , umerilor , bratelor ) ajuta la detensionarea muschilor contractati, stimularea celor slabiti, fortifierea muschilor si imbunatatirea conditiei fizice generale. Acest tip de masaj tonifiaza muschii, activeaza circulatia sangelui, determina oxigenarea pielii, a articulatiilor si a musculaturii.
Beneficiile masajului cervical sunt calmarea durerilor cervicale , durerilor de cap, relaxarea musculaturii zonei cervicale, realizandu-se astfel reducerea contracturilor si a stresului acumulat. De asemenea elimina stresul si oboseala!
Scapa de migrene , insomnii si contracturile musculare din zona cervicala cu aceasta terapie care include manevre speciale de relaxare musculara, streching si presopunctura.
Masaj de relaxare
Masajul de relaxare este un masaj general, al intregului corp, care se adreseaza
persoanelor aflate la orice varsta. Persoana care beneficiaza de masaj poate indica terapeutului
zonele unde doreste o atingere mai usoara, mai ferma, sau unde nu doreste sa fie atins.
Terapeutul va aplica apoi o combinatie de manevre specifice masajului clasic: efleuraj, petrisaj,
frictiune, tapotament, vibratie.
Masajul are urmatoarele beneficii fizice si emotionale:
- reducerea tensiunii musculare;
- ameliorarea migrenelor si a cefaleelor;
- liminarea toxinelor;
- imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei;
- cresterea amplitudinii de miscare la nivelul articulatiilor;
- imbunatatirea starii psiho-emotionale;
- inlaturarea oboselii mentale si fizice;
- imbunatatirea calitatii somnului.
Masaj de relaxare
Acest tip de masaj se efectueaza local pe zonele afectate de celulita. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice pentru a spori efectul anti-celulita. Cu ajutorul acestui masaj se intretine elasticitatea pielii, a tesuturilor subcutanate, se activeaza circulatia sangelui si drenajul limfatic.
Rejuvance
Tehnica Rejuvance este o metoda holistica, manuala, complet naturala de tratament facial, ce se bazeaza pe principiile fiziologice ale corpului. Nu se folosesc seruri, creme sau electricitate. Este o “atingere” delicata care reintinereste si improspateaza fata, conferind simultan si o relaxare totala a corpului, o stare de euforie asociata cu starea de bine.
Rejuvance este o tehnica holistica pentru ca se adreseaza atat corpului, cat si mintii si sufletului. Tehnica Rejuvance nu face rau unei persoane sanatoase si va avea intotdeauna efect estetic care depinde de varsta clientului, de calitatea pielii, adancimea ridurilor si constitutia personala a acestuia. Efectele Tehnicii Rejuvance la nivel fizic pot fi comparate cu cele ale unei operatii de lifting facial, insa fara riscurile si efectele secundare ce pot decurge din astfel de interventii.
Despre tratamentul prin Tehnica Rejuvance
Un tratament complet consta in 6 sedinte de cate o ora, fiecare sesiune adresandu-se diferitelor zone ale fetei, capului (scalpului), gatului si pieptului (zona decolteului).
- Prima sedinta: trateaza primul strat al pielii, tesutul conjunctiv este intins pentru a se eliberara tensiunea din muschi, astfel pielea devine mai elastica;
- A doua sedinta: terapeutul se concentreaza pe scalp, frunte si zona din jurul ochilor, lucrand pielea in straturile ei mai profunde si pe muschi;
- A treia sedinta: atentia se pune asupra zonei dintre buza superioara si ochi, sunt masati si revigorati muschii obrajilor, deosebit de importanti in conturarea fizionomiei;
- A patra sedinta: se lucreaza pe partea inferioara a fetei, maxilarul si decolteul;
- A cincea sedinta: accentul este pus pe gat, barbie, umeri si decolteu;
- A sasea sedinta: terapeutul reia masajul tuturor zonelor, punandu-se accent pe zonele de interes.
Efecte estetice Tehnica Rejuvance:
- O mai buna circulatie a sangelui datorata vascularizarii tesutului conjunctiv;
- O mai buna hidratare a tesuturilor;
- Pielea isi recapata flexibilitatea prin eliminarea aderentelor cu muschii sau oasele fetei;
- Culoarea pielii se schimba, devine mai sanatoasa, mai luminoasa datorita imbunatatirii circulatiei sangelui si oxigenarii celulelor;
- Pielea este mai intinsa datorita imbunatatirii circulatiei fluidului la nivelul tesutului conjunctiv;
- Unele linii fine se estompeaza sau dispar;<
- Tensiunile musculare se disipeaza, iar fibrele de colagen si elastina din tesutul conjunctiv se separa…
Efecte terapeutice Tehnica Rejuvance:
- Disparitia durerilor de cap si a migrenelor;
- Relaxare profunda fizica si mentala;
- Imbunatatirea problemelor respiratorii;
- Reechilibreaza sistemul nervos;
- Elimina sau reduce stresul, anxietatea, frica, tristetea;
- Somn odihnitor, fara insomnii;
- Claritate inbunatatita a gandirii;
- Stare de bine, de bucurie;
- Ajuta in tratarea sinuzitei, in paralizia Bell sau in pareze partiale ale fetei dupa AVC;
- Incredere in fortele proprii;
- Amelioreaza probleme legate de articulatia temporomandibulara.
Contraindicatii tehnica Rejuvance:
- afectiuni dermatologice severe;
- pacienti cu cancer, in timpul chimioterapiei;
- femei insarcinate (datorita actiunii asupra meridianelor);
- probleme psihice severe;
- diabet zaharat;
- epilepsie;
- dupa tratament cu botox sau alte produse injectabile (acid hialuronic);
Istoricul Tehnicii Rejuvance
Tehnica Rejuvance s-a dezvoltat pe baza tehnicii de Rolfing, conceputa de americanul Stanley Rosenberg. Are la baza tehnici de relaxare ale tesutului conjunctiv si eliminare a contractiilor muschilor fetei, care sunt asociate cu caracteristicile expresiei faciale ale fiecarei persoane.
Stanley Rosenberg a aplicat cu succes la actori tehnica Rolfing, relaxandu-le muschii faciali, facilitand astfel expresivitatea atat de necesara pe scena. Spre deosebire de metoda de chirurgie cosmetica, Rejuvance nu reduce posibilitatile expresive ale fetei, nu doare, se poate repeta la intervale de timp, fiind accesibila tuturor.
Conform cercetarilor din domeniul psihologiei, ideea generala de frumusete este cel mai adesea definita prin trei caracteristici: piele elastica, simetrie si vitalitate.
Prin eliminarea tensiunilor acumulate in piele si muschi, fata devine automat mai relaxata.
Fata este oglinda sufletului. In fiecare moment al vietii noastre expresia fetei indica schimbarile de dispozitie si starea emotionala. Cu Rejuvance se obtine eliminarea tensiunii izvorate din emotiile negative, care sunt reflectate pe fata sub forma de riduri si se reinstaleaza starea de bine.